Thuiscondoleance

Een condoleance aan huis?

Uw uitvaart Duurzaam, Groen, Natuur, Natuurlijk, Schoon, en Buiten organiseren? Steeds meer mensen overwegen het, maar kan dat ook wel zo makkelijk?

Terugkijkend op de afgelopen 10 jaar, want ja, mijn bedrijf bestaat 10 jaar, kan ik zeggen dat Duurzaam, Groen, Natuur, Natuurlijk, Schoon, Buiten steeds beter uitvoerbaar is, ook al is het soms wat zoeken in welke vorm dan.

Hoe bijzonder en persoonlijk dat kan zijn licht ik de komende blogs uit. Te beginnen met de condoleance.

Een condoleance thuis? In de tuin? Dan moet je wel een groot huis of een grote tuin hebben hoor ik u denken. En ja, als u een hele ceremonie of plechtigheid wilt organiseren in uw huis of tuin dan is een grote ruimte in en om het huis wel een voorwaarde.

Maar nee als u een voor -en achtertuin met uitgang heeft, dan is het een mooie optie. Steeds vaker benoem ik de mogelijkheid voor een thuiscondoleance. Mensen komen via de voordeur binnen, worden ontvangen door de familie in de woonkamer, de overledene ligt in zijn of haar kist of mand in de woonkamer of bijvoorbeeld in de serre of in het tuinhuisje achter in de tuin.

Families die hiervoor kiezen zijn altijd blij dat ze de condoleance op deze manier hebben kunnen doen. Het voelt namelijk heel natuurlijk aan. Mensen zijn bij u op bezoek op een manier die u fijn vindt.

En koffie en thee dan? Dat kan – als u daar ruimte voor heeft, bijvoorbeeld buiten in de tuin met statafels, maar is zeker geen must. Ook zonder koffie of thee is een condoleance mogelijk en vaak zelfs wenselijk als u veel mensen verwacht.