Als de uitvaart is afgerond, begint het verlies door te dringen. De overledene komt niet meer terug, terwijl u verder moet. Nabestaanden kunnen daardoor te maken krijgen met gevoelens als ontwrichting, uit evenwicht zijn, labiliteit en rouw om het verlies. In diezelfde tijd moet er ook nog eens veel geregeld worden, administratief en financieel. Een zware combinatie, zowel fysiek als emotioneel.
Evaluatiegesprek
Zorg en aandacht voor de nabestaanden is belangrijk. In het evaluatiegesprek, 3 à 4 weken na de uitvaart, kijken we terug op de samenwerking tijdens de uitvaart, nemen we samen de eindfactuur door en adviseren we desgewenst over afwikkeling van administratie.
Verliesbegeleiding
Misschien heeft u behoefte om uw zorgen te delen, over de verwarring waarin u terecht bent gekomen na het overlijden van uw naaste. Over hoe opnieuw een evenwicht te vinden in uw bestaan. Hoe om te gaan met de eisen van het werk en hoe je goed kan terugkeren. Over hoe je te verhouden tot familie, vrienden en kennissen. Ook dit vraagt aanpassingen in de dagelijkse omgang met iedereen. Dat is niet altijd makkelijk.
Jan kan vanuit zijn ervaring als hulpverlener en als uitvaartbegeleider u door deze eerste periode begeleiden.
Nazorgconsulent bij langdurende rouwverwerking
Mocht de verliesbegeleiding niet voldoende zijn of kiest u liever voor een onafhankelijk verliesbegeleider dan kunnen we u doorverwijzen naar een verlies- en rouwtherapeut. We werken samen met een aantal ervaren en professionele begeleider.
Nazorgconsulent praktische afwikkelingen
Na het overlijden moet er veel geregeld worden. De uitvaart en daarna de afhandeling van allerlei administratie met banken en instanties. Soms moet een huis of kamer in een verzorgingshuis worden leeggeruimd. We werken samen Met Ella. Zij helpt families met het op orde brengen van administratie of het opruimen van het huis.
“Beste Jan, ik ben echt super blij met de foto’s. Wat een mooi beeld van deze dag. Een geweldige herinnering.”